Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului

În ultima săptămână pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului eforturile au fost concentrate asupra lucrărilor de la radierul casetat, iar dacă vremea va permite, această etapă se va încheia la sfârșitul lunii. De asemenea, continuă lucrările începute la subsolul 3 al Catedralei.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, dl ing. Gabriel Năstase, responsabil tehnic cu execuția: „S-au mai turnat două ploturi de placă superioară radier, iar cu ocazia asta ajungem la aproximativ 60% din placa superioară a radierului pe care trebuie să o finalizăm la finele lunii mai. S-a început cofrarea și turnarea stâlpilor din zona de vest, pe înălțimi diferite, aceste zone fiind verificate și de către beneficiar și au apreciat calitatea de turnare, verticalitatea și omogenitatea stâlpilor care s-au turnat. Este vorba de stâlpii de la subsolul 3 care pleacă de la cota -16, 05 și merg până la 11, 05 și înglobează armături de diametre diferite, cu secțiuni diferite. Suntem aproape de finalizare cu grinzile casetate ale radierului. De asemenea, s-au făcut și probele de împământare”.

Cei care doresc să afle mai multe informații dar și cum pot contribui la realizarea lucrărilor pentru noua Catedrală patriarhală pot consulta site-ul www.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente