Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului

Odată cu vremea caldă, pe Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului efectivul de muncitori a fost mărit și se execută în prezent toate tipurile de lucrări. Datorită faptului că se muncește în trei schimburi, se acoperă toate fronturile de lucru iar turnările de beton au loc, cel mai frecvent, în timpul nopții. Totodată, se montează armătură rigidă în zona absidelor, de la cota 18 la cota 27, iar la pereții altarului se lucrează între cotele 9-18.

„În momentul de faţă se lucrează la zidăria exterioară pe zonele caselor de scară din vecinătatea altarului şi la zidăria interioară de placare care se fixează în cofrajul stâlpilor adiacenţi pronaosului. La armătura rigidă se montează elemente pe absidă nord şi sud, între cotele 17 – 95, 18 – 27 şi se lucrează şi la armătura flexibilă aferentă armării stâlpilor adiacenţi pronaosului”, a declarat pentru TRINITAS TV Ing. Vlad Florin Popescu, responsabil execuție.

Detalii despre etapele construirii lăcașului de cult, despre arhitectură dar și despre simbolistică puteți afla consultând situl catedralaneamului.ro. Tot de pe această platformă online aflați și cum puteți contribui la edificarea Catedralei Mântuirii Neamului. De asemenea, un afiș informativ există în toate locașurile ortodoxe românești.

Comentarii Facebook


Știri recente