Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, s-a întâlnit cu Barack Obama, președintele Statelor Unite ale Americii

Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, efectuează de ieri, 7 aprilie, o vizită în Turcia. În discursul citit în ședința Adunării Naționale, Barack Obama a pledat oarecum în favoarea cererii formulate de Grecia cu privire la redeschiderea Seminarului de Teologie de la Chalki. Abordând problema Ciprului a accentuat că SUA și Organizația Națiunilor Unite se declară în favoarea unei federații viabile și bicomunitare.

Aflat la Constantinopol, Barack Obama a avut o întrevedere și cu Patriarhul Ecumenic, Sanctitatea Sa Bartolomeu I. Înaltul demnitar american va vizita și locații de importanță istorică și religioasă, printre care Sfânta Sofia și Moscheea Albastră.

Ieri, Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic, s-a întâlnit cu președintele american Barack Obama la hotelul Conrad din Istambul timp de aproximativ 15 minute. Prezenți au fost șeful Departamentului de Stat american, R. Emmanuel, și Arhiepiscopul Americii, Înaltpreasfințitul Dimitrios. Cei doi au discutat despre problemele care confruntă Patriarhia Ecumenică. Președintele american l-a asigurat pe Patriarhul Ecumenic că a discutat și cu președintele turc și că acesta și-a arătat buna intenție de a colabora cu Patriarhia Ecumenică, dar datorită unor dificultăți cu care se confruntă, politic, va fi greu de rezolvat. Patriarhul Ecumenic a mai subliniat unele probleme, printre care și redeschiderea Seminarului de Teologie de la Chalki, apoi, spre sfârșitul conversației lor, a dăruit președintelui american o icoană, făcută de mână, reprezentând pe profetul Baruch (cel binecuvântat), care este ocrotitorul președintelui american.

Sursa: www.romfea.gr (traducere: Ciprian Mușat, Sectorul Relații Bisericești și Interreligioase)

Comentarii Facebook


Știri recente