Sanctitatea Sa Bartolomeu I a reafirmat disponibilitatea sa de cooperare si dialog in cadrul Consiliului Ecumenic al Bisericilor.

Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, a reafirmat disponibilitatea sa de cooperare si dialog in cadrul Consiliului Ecumenic al Bisericilor. Declaratia a fost facuta in cadrul vizitei pe care secretarul general in functie al Consiliului Ecumenic al Bisericilor, Dr. Konrad Raiser, o incheie astazi la Constantinopol.

Patriarhul Ecumenic a recomandat totodata crestinilor de orice confesiune sa evite actiunile care compromit si destabilizeaza unitatea dintre Biserici. Sanctitatea Sa Bartolomeu I a precizat ca nu considera organizatiile de dialog si cooperare inter-crestina ca o forma de unificare a Bisericilor, ci ca pe un cadru in care fiecare confesiune poate arata speranta in unitatea de credinta catre care tindem. Este de subliniat ca declaratiile Patriarhului Ecumenic au fost intarite de catre diferiti membri ai Comisiei Sinodale pentru Relatiile intre Biserici, care este organismul de decizie al Patriarhiei Ecumenice in probleme de ecumenism.

Comentarii Facebook


Știri recente