Sănătatea omului, viața și moartea, toate sunt în mâna lui Dumnezeu: PS Siluan al Ungariei în Pastorală

„Sănătatea omului, viața și moartea, șederea noastră aici și plecarea din această lume, toate sunt în mâna lui Dumnezeu”, afirmă Episcopul Siluan al Ungariei în Pastorala de Crăciun 2020.

„Bineînțeles, că și a doctorilor, până la un oarecare punct, dar dincolo de aceasta, toate sunt în mâna lui Dumnezeu și în purtarea Sa de grijă”, spune Preasfinţia Sa.

În mesajul pastoral, ierarhul face referire la vremurile tulburi pe care le trăim.

„Nu trebuie să ne lăsăm copleșiți de sentimente negative asupra lui Dumnezeu și a aproapelui nostru, asemenea lui Irod și nici să credem că în lumea aceasta doar noi le putem face pe toate”.

„Nici măcar dacă deținem mijloace foarte moderne și posibilități mai multe decât oamenii din vremea Nașterii lui Iisus”.

„S-a văzut, în timpul acestei pandemii, că ele nu sunt nici pe departe atât de puternice, pe cât ne închipuiam. Și nici măcar boala aceasta, care a făcut ravagii în lumea întreagă, nu trebuie să ne sperie”.

Episcopul oferă antidotul la situaţia generată de Covid-19 şi îndeamnă la redescoperirea Naşterii Domnului.

„Să încercăm și noi să trecem peste toate, să redescoperim Nașterea Domnului și să ne bucurăm de ea, chiar și în aceste vremuri ciudate și grele pentru întreaga lume”.

„Să ne străduim să întărim legătura noastră personală cu Dumnezeu, prin rugăciune mai multă, înălțată zilnic către Iisus Hristos, Domnul și Mântuitorul nostru și prin fapte bune, către aproapele nostru și să trecem, cu ajutorul Lui, peste toate încercările și greutățile, care ne stau înainte!”, spune Episcopul Siluan al Ungariei.

Foto credit: Basilica.ro


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente