Sănătatea maramureșenilor, preocuparea medicilor voluntari de la Paraclisul Catedralei Naționale

Peste 500 de persoane din localitatea Ieud, județul Maramureș, au beneficiat miercuri, 25 ianuarie 2017, de serviciile medicilor voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Două mari campanii organizate de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului se află în desfășurare în Maramureș: Sănătate pentru sate și Prevenție și educație pentru sănătate. Sunt implicați 25 de voluntari, dintre care 20 de medici cu diferite specializări. Coordonatorul ambelor proiecte este părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru, ne-a precizat Dan Prună, voluntar al Paraclisului Catedralei Naționale.

  • În cadrul campaniei Sănătate pentru sate, ediția a patruzecea, aproximativ 200 de persoane din Ieud au primit consultații gratuite în următoarele specializări: recuperare medicală, ecografie, medicină de familie, reumatologie, diabet și boli de nutriție, stomatologie, psihiatrie, ORL, urologie, pediatrie și medicină internă. Consultațiile s-au desfășurat în sălile Școlii Gimnaziale din localitate.
  • În cadrul proiectului Prevenție și educație pentru sănătate, ediția a zecea, peste 350 de copii, școlari și preșcolari, au beneficiat de consultații și educație din partea medicilor specialiști în stomatologie, diabet și nutriție, recuperare medicală, psihiatrie pediatrică și igienă generală. Activitatea a avut loc în biserica parohiei din Ieud.

Părintele Dinu Horațiu Brici, parohul din Ieud și reprezentanții Școlii Gimnaziale au apreciat acțiunile voluntarilor și au transmis mulțumiri Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României.

Campania Sănătate pentru sate continuă astăzi în localitatea Dragomirești.

Comentarii Facebook


Știri recente