Sănătate pentru Sate | Voluntarii Paraclisului CMN au revenit în Afumaţi

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat sâmbătă a doua etapă a ediţiei cu nr. 57 a Campaniei „Sănătate pentru Sate”, după ce luni, cu sprijinul Centrului Medical Polimed şi al Companiei Medist, localnicii neasiguraţi au beneficiat de analize de sânge gratuite, în cadrul aceleiaşi campanii.

Voluntarii au revenit în Afumaţi, judeţul Ilfov, cu rezultatele analizelor şi cu o echipă de 15 voluntari, formată din personal medical și personal auxiliar, fiind prezenţi medici cu următoarele specializări: medicină internă, gastroenterologie, cardiologie, recuperare medicală, neurologie, psihiatrie şi psihologie. Toţi beneficiarii au fost investigaţi ecograf şi EKG.

Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a subliniat că „oamenii s-au mobilizat chiar de la primele ore ale dimineţii şi ne-au aşteptat aproximativ 100 de persoane, fiind o oportunitate unică pentru persoanele neasigurate de a se îngriji de sănătate”.

Dr. Camelia Diaconu, medic primar medicină internă şi cardiologie, a declarat: „Sunt persoane vârstnice care se deplasează mai greu, sunt persoane lipsite de posibilităţi materiale şi atunci orice initiaţivă din aceasta de screening al diferitelor patologii cronice pentru oamenii care nu au acces foarte bun la serviciile de sănătate este un lucru extraordinar de bun”.

Dr. Camelia Sărăteanu, medic specialist gastroenterolog, voluntar al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a punctat:

„Patologia este vastă, din păcate foarte multe boli degenerative, afecţiuni cardiovasculare, privind afecţiunile gastroenterologice aş putea menţiona  hepatopatii toxic-nutriţionale, cronice, sindroame dispeptice, alte afecţiuni psihiatrice, foarte mulţi bolnavi cu diabet, obezitate, dislipidemii, foarte mulţi bătrâni cu afecţiuni cronice, pacienţi  neasiguraţi, cu dizabilităţi”.

Campania „Sănătate pentru sate” se desfăşoară în baza unui protocol încheiat între Ministerul Sănătăţii şi Patriarhia Română şi este iniţiată şi coordonată de Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru, campania numărând acum peste 7700 de beneficiari.

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului

Comentarii Facebook


Știri recente