Sănătate pentru sate | Voluntarii de la Paraclisul CMN au ajuns din nou în județul Prahova

Douăzeci și doi voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au desfășurat astăzi o nouă ediție a Campaniei Sănătate pentru sate în comuna prahoveană Albești Paleologu.

Acțiunea din 6 mai 2017 reprezintă cea de-a 45-a ediție a acestei campanii, în cadrul căreia au primit consultații medicale gratuite peste o sută de persoane, informează Dan Prună, voluntar coordonator la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Zece dintre voluntarii implicați sunt cadre medicale specializate in: medicină generală, medicină internă, stomatologie, dermatologie, diabet și boli de nutriție, kinetoterapie, imagistică, psihiatrie pediatrică și de adulți. De asemenea, au participat trei asistenți medicali și personal auxiliar.

Medicul Radu Tudose, care a realizat ecografii abdominale gratuite, a observat depășirea greutății normale la tinerii consultați și a atras atenția asupra problemelor de sănătate care apar din cauza alimentației incorecte.

Echipei de voluntari s-a alăturat de această dată actrița Isabella Drăghici. Aceasta a susținut un mini-atelier de activități recreative și educative pentru copiii veniți la consultații.

Artista a declarat că expresia dăruind vei dobândi a părintelui Nicolae Steinhardt o ghidează în viață: Bucuria pe care o ai atunci când dăruiești din timpul tău, din ceea ce ai și ceea ce ești celor care au nevoie, nu poate fi înlocuită cu nimic.

Sensibilitatea față de semeni ar trebui sa se transpună într-o practică socială constantă și în politici coerente pentru a completa eforturile remarcabile pe care le realizează slujitorii Bisericii, precum cei de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a adăugat Isabella Drăghici

Scopul Campaniei Sănătate pentru sate este de a facilita accesul la asistență medicală primară pentru persoanele din zonele rurale cu posibilități financiare limitate, pacienți cu boli cronice, vârstnici, ș.a.

Comentarii Facebook


Știri recente