Sănătate pentru sate | Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale în comuna prahoveană Albești-Paleologu

Peste 120 de persoane din comuna Albești-Paleologu, județul Prahova, au beneficiat de consultații medicale gratuite sâmbătă, 13 mai 2017, în cadrul celei de-a 46-a ediții a campaniei Sănătate pentru sate.

Douăzeci și cinci de voluntari de la Paraclisul Catedralei Naționale, între care opt medici și cinci asistenți medicali, au ajuns de la primele ore ale dimineții în localitățile Vadu Părului și Albești-Muru din comuna prahoveană Albești-Paleologu.

Centrul medical al campaniei din 13 mai 2017 s-a format în dispensarul din localitatea Vadu Părului, echipa medicală având în dotare două aparate de ecografie și unul EKG.

La această activitate au participat voluntari specialiști în medicină de familie, medicină internă, diabet și boli de nutriție, stomatologie, pediatrie, urologie, dermatologie, ortopedie, ecografie și ekg.

De asemenea, în campanie au fost implicați și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Prahova.

Cristina Gătej, asistent medical, a remarcat numărul mare de persoane ce suferă afecțiuni produse de diabet si hipertensiune arterială.

Medicul stomatolog Irina Molnar a atras atenția asupra timpului de periaj pentru sănătatea danturii.

În urma consultațiilor am remarcat că majoritatea pacienților efectuează o igienă orală sumară cu un timp de periaj extrem de redus. Le-am explicat  riscurile la care se expun  în lipsa unor măsuri de igienă orală, a spus Dr. Irina Molnar.

Parohii comunităților vizate, Preoții George Bușe și Cățescu Eugen, au apreciat activitățile voluntarilor și au transmis mulțumiri celor implicați.

Unul dintre voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului care participă prima dată la acest proiect a subliniat cât de mare este bucuria de a ajuta semenii.

Sunt pentru prima dată în campania «Sănătate pentru sate» și simt o bucurie sufletească nemăsurată pentru că pot ajuta în mod direct oamenii din mediul rural.

Mulțumesc în mod special Arhim. Ciprian Grădinariu, care dezvoltă în continuu raza de acțiune a acestei acțiuni umanitare prin care sunt ajutate tot mai multe persoane, a menționat Valentin Ioniță, voluntar la Paraclisul Catedralei Naționale.

Comentarii Facebook


Știri recente