Sănătate pentru Sate Cluj | Asistenţă medicală gratuită pentru 80 de copii din localitățile Hășdate și Finișel

80 de copii din satele Hășdate și Finișel , județul Cluj, au beneficiat de sfaturile oferite în cadrul campaniei Sănătate pentru Sate. Evenimentul a avut loc în  data de 23 iunie 2017, a precizat Dănuţ Prună, voluntar al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Acțiunea socială intitulată Prevenție și Educație pentru Sănătate a fost organizată în incinta școlii gimnaziale Hășdate-Finișel și a bisericii din Finișel.

Voluntarii prezenți să ofere informații celor interesați au fost: Mirela Felderean (medic neonatolog și pediatru) și sora Mihaela Chirian de la Mănăstirea Sfânta Elisabeta din Cluj-Napoca (medic stomatolog), Sandu Mihai Șerban (coordonator de logistică și administrație al campaniei) și Bogdan Vornicu (coordonatorul local al campaniei din Cluj-Napoca).

În cadrul prezentării, medicul stomatolog Mihaela Chirian a subliniat importanța igienei orale și a alimentației sănătoase pentru dantură. De asemenea, aceasta a explicat și a exemplificat folosirea aței dentare și tehnicii de periaj pe o mostră.

La rândul ei, medicul pediatru Mirela Felderean a prezentat aspecte legate de menținerea posturii corecte în bancă, la calculator, în timpul purtării ghiozdanului sau în timpul alergatului. Medicul pediatru a mai vorbit și despre și probleme legate de apariția piciorului plat (Platfus).

Comentarii Facebook


Știri recente