Sănătate pentru Sate: au fost identificate mai multe probleme medicale la pacienţii din Cornetu

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat sâmbătă o nouă ediţie a Campaniei „Sănătate pentru Sate” în comuna ilfoveană Cornetu, unde au descoperit mai multe probleme medicale la pacienţii care s-au prezentat.  

Medici specialişti în diabet şi nutriţie, cardiologie, medicină internă, gastroenterologie şi pediatrie au oferit consultaţii gratuite celor 60 de persoane prezente. Pacienţii au fost cu precădere persoane vârstnice, au beneficiat de testarea glicemiei şi au mai fost investigaţi cu un aparat EKG.

Dr. Carmen Zaharescu, medic cardiolog, a subliniat că a întâlnit la această ediţie a Campaniei pacienţi „cu multiple probleme cardiovasculare, în special pacienţi hipertensivi, cu tensiune arterială necontrolată, cu scheme de tratament pe care nu şi le administrau la timp, cu fibrilaţie atrială, cu dureri în piept, etc”.

Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a specificat că acţiunea s-a bucurat de „un real succes”, datorită implicarii medicului de familie din localitate care le-a pus la dispozitie medicilor specialisti „toate informaţiile legate de starea de sănătate a pacienţilor examinaţi”.

Testarea glicemiei pacienţilor a fost efectuată de o echipă medicală a Spitalului Witting din Bucureşti.

Campania „Sănătate pentru sate” se adresează în special persoanelor din categorii dezavantajate social, precum sunt cei cu vârstă înaintată, statut de neasigurat la CNAS, persoane cu dizabilități, nedeplasabile sau pacienți cu boli cronice.

8325 de persoane au beneficiat de servicii de asistenţă medicală primară oferite de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului în cadrul celor 67 de ediţii derulate până în prezent.

Toate acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale se desfășoară cu binecuvântarea Patriarhului României și sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente