Sănătate pentru sate: 70 de persoane din localitatea ilfoveană Dârvari au primit consultații medicale gratuite

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au organizat sâmbătă o nouă acțiune cuprinsă în Campania „Sănătate pentru sate”, prin care 70 de persoane din satul Dârvari, județul Ilfov, au primit consultații medicale gratuite de la medici specialiști.

La acțiunea desfășurată cu ajutorul Parohiei Dârvari au participat 11 voluntari de la Paraclisul Catedralei Naționale, dintre care 7 reprezentând personal medical și 4 personal auxiliar.

Cu privire la această acțiune, Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a vorbit despre necesitatea unor consultări medicale efectuate cu regularitate.

„Este important să revenim în localitățile vizitate anterior, deoarece în acest mod oamenii pot fi supravegheați pe o perioada lungă de timp din punct de vedere al stării de sănătate și să ne asigurăm că problemele descoperite inițial nu se acutizează”.

„Se poate evita, astfel, formarea unui cancer, avansarea unei afecțiuni cardiace sau vreo altă afecțiune care a fost descoperită la cei din localitate, de către medicii specialiști prezenți astăzi”.

„Campania este de un real folos pentru cetățenii din mediul rural, deoarece în ultima perioadă constatăm lipsa medicilor specialiști în orașele mici, apropiate”, a mai spus Dănuț Prună.

Campania „Sănătate pentru Sate” a fost inițiată în anul 2015 în urma unui protocol încheiat între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății și are ca obiectiv principal organizarea de consultații și acțiuni medicale gratuite.

Până în prezent, au fost organizate 78 acțiuni în județele Ilfov, Prahova, Maramureș, Argeș, Călărași și Giurgiu, în urma cărora au beneficiat aproximativ 9.500 de persoane.

Foto credit: Voluntarii Catedralei Naţionale

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente