San Marino ar putea recunoaște Episcopia Italiei

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei ar putea fi recunoscută și de San Marino. Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a avut astăzi, 25 septembrie 2013, o întâlnire cu cei doi căpitani regenți ai Republicii pentru a discuta despre această problemă.

„Există o comunitate de peste 150 de români care locuiesc aici la San Marino și preotul nostru care slujește aici vine Duminică de Duminică și răspunde necesităților pastorale, sociale, ale acestor credincioși. De aceea a m avut o întâlnire cu cie doi căpiatni regenți ai aceștei republici în persoana doamnei Antonella Mularoni și a domnului Denis Amicii cu care am vorbit despre perspectiva acestei recunoașteri, perspectivă care din punctul dânșilor de vedere este deschisă”, a precizat PS Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei.

În această seară, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan va oficia o slujbă de Te Deum la Paraclisul „Sfânta Muceniță Marina” din San Marino.

„Ne vom întâni cu comunitatea românilor ortodocși de aici urmând ca diseară, la orele 20:30, să aibă loc în Aula Magna a universității din San Marino un concert de muzică bizantină susținut de grupul coral al Episcopiei noastre condus de părintele Marian Jianu”, după cum a precizat pentru TRINITAS TV PS Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei.

La concert sunt așteptate autoritățile din San Marino, dar și români stabiliți în Republică.

Comentarii Facebook


Știri recente