Sâmbăta Sfântului Teodor la Catedrala istorică din Caransebeș

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie, sâmbătă, 19 martie 2016, la Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș.

Credincioșii veniți în număr mare la sfânta slujbă au participat după Sfânta Liturghie și la Slujba Parastasului de obște, potrivit tradiției din această sâmbătă. Elevii de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu”, precum și studenții de la Secția de teologie din Caransebeș au participat la slujbă. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Preasfinţitul Părinte Lucian s-a rugat pentru credincioşii Eparhiei.

Am petrecut împreună cu credincioșii, cu elevii și studenții teologi o săptămână cu adevărat duhovnicească, cu rugăciune intensă pentru iertarea păcatelor noastre celor de voie și celor fără de voie și pentru ca Dumnezeu să binecuvinteze viața noastră, cetatea Caransebeșului, Eparhia aceasta și pe toți cei dragi ai noștri. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i binecuvinteze pe toți cei care s-au ostenit duhovnicește și s-au nevoit până acum, dar și în celelalte săptămâni până în săptămâna patimilor, când sigur ne vom apropia cu toții de cel mai mare Praznic al creștinătății, Învierea Mântuitorului Iisus Hristos din morți. Nu în ultimul rând ne-am rugat în finalul acestei săptămâni și pentru cei care nu mai sunt printre noi, pentru cei răposați din familia și din neamul nostru. Dumnezeu să-i ierte pe cei adormiți, să primească osteneala tuturor și să ne dăruiască iertare de păcate și viață veșnică”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

În vinerea din prima săptămână a Postului Mare, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a oficiat Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite tot la Catedrala istorică din Caransebeș, la care s-au împărtășit un număr mare de credincioși, precum și elevi și studenți teologi.

Comentarii Facebook


Știri recente