Să venim în ajutorul părinţilor nevoiaşi! Niciun copil să nu fie privat de acest drept fundamental al studiului în condiţii decente, îndeamnă  IPS Ioan la început de an şcolar

IPS Ioan2

Mitropolitul Banatului a lansat, la început de an şcolar, un apel către preoţii din Eparhia Timişoarei pentru a veni în sprijinul copiilor aflaţi într-o situaţie financiară delicată. Să venim în ajutorul părinţilor nevoiaşi din eparhia noastră, pentru ca niciun copil să nu fie privat de acest drept fundamental al studiului în condiţii decente, îndeamnă IPS Ioan.

Astfel, la fiecare biserică din cuprinsul Eparhiei a fost organizată o colectă în data de 3 septembrie, urmând ca strângerea de fonduri să continue şi în ziua sărbătorii Naşterii Maicii Domnului.

Din banii colectaţi, cu aprobarea consiliilor parohiale, să fie cumpărate rechizite şi haine pentru elevii cu posibilităţi materiale reduse, spune Înaltpreasfinţia Sa.

Apelul a fost făcut de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan printr-un mesaj pastoral adresat cu prilejul noului an şcolar. În cadrul cuvântului său, Părintele Mitropolit atrage atenţia asupra faptului că, din păcate, momentul binecuvântat al păşirii peste pragul şcolii este umbrit, nu de puţine ori de grijile, nevoile şi lipsurile unor familii care, din cauza posibilităţilor materiale reduse, nu pot asigura minimul necesar de rechizite şi articole de îmbrăcăminte.

În aceste condiţii, unele familii nu îşi pot trimite copiii la şcoală, abandonul şcolar şi analfabetismul înregistrând cote cu adevărat îngrijorătoare, subliniază Ierarhul.

Mitropolitul Banatului subliniază că, în aceste situaţii, Biserica nu poate rămâne pasivă, mai ales că de-a lungul istoriei, rolul ei în viaţa şcolii a fost esenţial.

Aşadar,  fără a aduce în atenţie şi alte aspecte legate de procesul instructiv-educativ, inclusiv cele privitoare la predarea Religiei, este de datoria noastră, a slujitorilor Bisericii, să venim în ajutorul părinţilor nevoiaşi din eparhia noastră, pentru ca niciun copil să nu fie privat de acest drept fundamental al studiului în condiţii decente, simţindu-se inferior colegilor săi de clasă.

Dumnezeu, Cel în Treime preamărit, să binecuvinteze începutul anului nou şcolar, să binecuvinteze Familia şi Şcoala, să lumineze mintea şi sufletul elevilor şi al dascălilor, dăruindu-le duhul cele bun al înţelepciunii, al cunoştinţei şi înţelegerii Legii Sale dumnezeieşti şi a toată învăţătura cea bună şi folositoare, a spus în finalul mesajului său Chiriarhul Banatului.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente