„Să transformăm toată viaţa noastră într-o rugăciune”, îndeamnă Episcopul Ignatie

Cu prilejul hramului Mănăstirii Mălineşti, închinat Acoperământului Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Ignatie a îndemnat „să transformăm toată viaţa noastră într-o rugăciune”.

„Să ne rugăm mai mult! Întâlneşti un om bolnav, un om sărac, roagă-te pentru el! Întâlneşti un om deprimat, necăjit, spune o rugăciune pentru el! Îl vezi pe soţul tău că este agitat, nervos, nu-i răspunde cu aceeaşi stare de nervozitate! Începe să te rogi şi duhul de rugăciune îl va îmblânzi!”, a spus Preasfinţia Sa cu prilejul slujbei din 1 octombrie.

Liturghia de hram a fost oficiată în altarul de vară al mănăstirii. Din soborul slujitorilor au făcut parte: părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, părintele protopop de Vaslui Adrian Chirvasă şi părintele stareţ, protosinghelul Filip Mercaş.

Răspunsurile la strană au fost date de grupul psaltic „Sfântul Grigorie Palama”, informează Episcopia Huşilor.

În omilia rostită cu acest prilej Părintele Episcop Ignatie a vorbit şi despre prezenţa Maicii Domnului în viaţa omului credincios:

„Avem nădejde că fiecare dintre noi, dacă ne rugăm Maicii Domnului, ea vine şi ne acoperă cu Acoperământul ei cel binecuvântat. Ea se roagă pentru întreaga lume! Plânge atunci când noi decidem să ne facem urâţi la suflet! Acest lucru face păcatul în viaţa noastră, ne urâţeşte sufletul, îl desfigurează”.

Totodată, ierarhul a spus că „Maica Domnului se arată omului credincios în rugăciune”, ea fiind „rugăciunea întrupată”.

De asemenea, Părintele Episcop Ignatie a reamintit un gând al Sfinţilor Părinţi şi a evidenţiat că „omul care se roagă mult, vorbeşte foarte puţin!”

„Cel care nu se roagă, vorbeşte foarte mult! Un om care vorbeşte mult, fără niciun fel de scop, îţi dai seama că este locuit de mândrie, că vrea să acapareze atenţia tuturor”, a spus Preasfinţia Sa.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Ignatie a hirotonit diacon pe tânărul teolog Octavian Simion.

La finalul slujbei, părintele consilier Vladimir Beregoi a dat citire mesajului Preasfinţitului Părinte Ignatie, intitulat „Referendumul pentru precizarea definiției familiei în Constituția României, 6-7 octombrie 2018 – investiție reală în viitorul familiei naturale și al copiilor”.

Ierarhul Huşilor a insistat asupra importanţei participării la acest demers democratic, votul „Da” fiind un act de mărturisire publică a credinţei.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente