Să trăim slujba Bisericii! | IPS Serafim a slujit la Negreşti, unde ajută sute de copii să meargă la școală

Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, a oficiat joi Sfânta Liturghie la altarul de vară al Parohiei Pogorârea Sf. Duh din Negreşti, Protopopiatul Vaslui, în zona în care ajută sute de copii anual să meargă la școală.

În omilia sa, ierarhul a evidențiat de ce credincioșii au nevoie să participe la viața liturgică și în ce fel ar trebui să o facă.

„Să trăim slujba Bisericii! Dacă nu venim la Biserică cu dorința de a asculta Sfânta Liturghie, obosim și ne plictisim, rămânem împrăștiați cu mintea”, a spus Părintele Mitropolit.

„Când venim, să încercăm să uităm de necazurile lumii acesteia și să ne deconectăm de toate grijile pe care le avem, pentru a ne încărca sufleteşte cu harul lui Dumnezeu, care se coboară atunci când suntem atenţi la Sfânta Liturghie”, a adăugat el.

Înaltpreasfințitul Părinte Serafim a precizat că „Dumnezeu nu ne cheamă cu forţa. Noi trebuie să venim cu bucurie. În viaţă totul trebuie să facem cu bucurie. Atunci viaţa se înseninează”.

„Omul credincios nu se plânge de nimic. Atunci Domnul îl binecuvintează. Din păcate, noi suntem superficiali. Să căutăm să ne împărtăşim cât mai des cu Sfintele Taine şi să facem cât mai mult bine,” a mai spus ierarhul.

La finalul slujbei, Părintele Protopop Adrian Chirvasă i-a mulțumit oaspetelui, în numele Părintelui Episcop Ignatie, pentru sprijinul oferit credincioșilor din Episcopia Hușilor.

Arhiepiscopia Germaniei oferă anual, pe baza unui parteneriat cu Episcopia Hușilor, numeroase ajutoare şi burse pentru copiii în risc de abandon şcolar din zona Negreştiului. 350 de copii primesc lunar echivalentul a 30 de euro pentru acoperirea cheltuielilor legate de şcolarizare.

Foto credit: Episcopia Hușilor


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente