Să nu punem nimic mai presus de Hristos, îndeamnă Episcopul Huşilor

În omilia rostită marţi cu prilejul slujirii în Capela Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, Episcopul Ignatie a îndemnat „să nu punem nimic mai presus de Hristos” şi a atras atenţia că „toți suntem chemați să fim apostoli”.

 „Când intrăm în casa semenilor noștri, să intrăm cu gândul ca pacea lui Hristos să troneze în inimile celor pe care îi căutăm. Să cercetăm dacă cei din casă au disponibilitatea sufletească, chemarea interioară, de a-L primi pe Hristos, a spus ierarhul referitor la misiunea noastră.

Preasfinţia Sa a vorbit în omilia din 12 iunie despre lucrurile materiale care ne despart de Dumnezeu şi a semnalat faptul că orice „corupţie materială are în spatele ei corupția de natură spirituală: ești un om schimonosit, desfigurat sufletește”.

„Nu avem voie să punem nimic mai presus de realitățile spirituale. Când punem interesele noastre personale, meschine, mai presus de Hristos, El nu se lasă batjocorit. El Însuși îngăduie să vină mânia asupra noastră. Nu El ne pedepsește, ci ne pedepsesc faptele noastre murdare și ascunse”, a spus Preasfinţia Sa, potrivit site-ului Eparhiei Huşilor.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Ignatie a mulţumit autorităţilor judeţene şi locale, precum şi conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, pentru implicarea în viaţa Bisericii şi a oamenilor cu nevoi speciale, beneficiari ai instituţiei.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”: Bucuria comuniunii între generaţii | VIDEO

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”, Bucureşti, Palatul Parlamentului, 7 decembrie 2021. Bucuria comuniunii între generaţii  Participarea Bisericii Ortodoxe Române la evenimente din agenda…