„Să nu ne punem niciodată în slujba minciunii” – Episcopul Ignatie

Episcopul Ignatie al Huşilor a spus marţi la Huşi că „este foarte important să mărturisim adevărul în deplină smerenie şi nobleţe şi să nu ne punem niciodată în slujba minciunii”.

Ierarhul a oficiat slujba Vecerniei Mari, unită cu Litia, în biserica „Sfântul Ioan” din municipiul Huşi, cu prilejul hramului sfântului locaş, potrivit site-ului oficial al Episcopiei Huşilor.

La finalul slujbei, Părintele Episcop a prezentat viaţa virtuoasă a ultimului profet al Vechiului Testament, apreciind în acest sens că „un om sfânt nu poate decât să mărturisească adevărul şi să se pună în slujba lui”.

„Noi, oameni păcătoşi, care ne lăsăm purtaţi de interese meschine, oameni care nu suntem sinceri cu noi înşine, ne punem de multe ori în slujba minciunii. Omul păcătos nu poate să aibă inteligenţă duhovnicească”, a spus Preasfinţia Sa.

În a doua parte a cuvântului său, Episcopul Huşilor a îndemnat să imităm viaţa sfântă a Prorocului Ioan Botezătorul.

„Noi toţi trebuie să avem tăria extraordinară de a mărturisi împotriva netrebniciei şi a mizeriei care se poate aşeza cu multă perfidie în sufletul nostru sau în sufletele celor din jur”.

„Nu o putem face decât cu o singură condiţie: noi avem această tendinţă de a fi justiţiari, şi îl invocăm ca exemplu pe Sfântul Ioan, dar ne scapă un aspect esenţial: dacă vrei să fii aspru precum Sfântul Ioan, du o viaţă de sfinţenie ca a lui. Atunci ai legitimitatea duhovnicească să fii aspru cu păcatele celor din jur”.

„Noi putem să facem altceva: să avem curajul să mărturisim adevărul, iar unde simţim că lucrurile nu funcţionează cum trebuie, cu discreţie şi smerenie, să tragem un mic semnal de alarmă”.

Părintele paroh Isidor Melinte a mulţumit apoi Episcopului Ignatie pentru participarea la hramul Parohiei „Sfântul Ioan”.

Foto Credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente