Să nu facem compromis cu minciuna și viclenia care se înstăpânesc peste lume – PS Macarie în Pastorala de Paşti

„Să nu facem compromis cu minciuna și viclenia care se înstăpânesc peste lume, să nu spunem răului bine și binelui rău, să nu fim de acord cu cele care sunt împotriva Sfintelor Scripturi și să nu devenim tovarăși de drum ai celor care vor să pângărească creația lui Dumnezeu”, sunt câteva dintre îndemnurile Episcopului Macarie din mesajul pastoral de Sfintele Paşti 2021.

Ierarhul explică faptul că în timpurile acestea a văzut lucruri pe care cu un deceniu sau două în urmă nu le gândea a fi posibile. „Este negată însăși firea omului, sunt contestate rânduielile vieții, memoria sfinților și a eroilor este batjocorită. Tot ce este demn, nobil, frumos, virtuos, stârnește cumplite împotriviri. Tot ce este de rușine, blasfemic, mincinos și viclean, este promovat. Mai rău decât atât, ni se cere tot mai insistent nu doar să tolerăm, dar să și aderăm și noi la aceste blestemății”.

Episcopul Europei de Nord a subliniat că numai Dumnezeu, Creatorul acestei lumi, este Cel Care poate „reseta” această lume.

„A făcut astfel când, din pricina stricării rânduielii oamenilor, a vărsat potopul peste întreaga lume, păstrându-l în arcă pe Noe cu familia, pentru reîntemeierea acesteia. Întruparea, Răstignirea și Învierea Domnului sunt, de asemenea, înnoirea întregii creații, iar adevăratul om nou este cel după Dumnezeu, zidit întru dreptate şi în sfinţenia adevărului (Efeseni 4:24)”.

„Ultima mare reîntemeiere a lumii va avea loc la Parusie, când Hristos se va arăta, așa cum a spus sinedriului mincinos care L-a osândit la moarte, pe norii cerului, de-a dreapta Celui Atotputernic (Marcu 14:62). Atunci va avea loc Judecata de Apoi sau de obște, care va face dreptate pentru veșnicie și va institui un cer nou și pământ nou (Apocalipsa 21, 1). Atunci, întreaga creație va fi transfigurată de focul harului”.

Părintele Episcop a mai transmis următoarele îndemnuri:

„Să nu ne lăsăm amăgiți, nici intimidați, iubite frate și iubită soră. Să rămânem întru dragostea lui Hristos, până la capăt, iar El va rămâne alături de noi, în orice împrejurare. Să păstrăm pacea harului Crucii și Învierii”.

„Să fiți lumină pentru cei din jurul vostru, cultivându-vă inima și mintea cu frumusețea duhovnicească, cu memoria înaintașilor, cu noimele dumnezeiești. Să clădiți sanctuare ale păcii și adevărului, retrăgându-vă în catacombele inimii. Să fiți generoși, cuviincioși, netemători. Să nu disprețuiți pe nimeni și să nu lăsați pe cineva dintre voi în urmă, uitați și părăsiți”.

Nu vă temeți! (Matei 28:10)așadar, de nicio înfățișare a răului, oricât de cumplită și fără de scăpare ar părea. Nu vă temeți când vedeți că norii negri ai unor noi vremuri de persecuție se adună deasupra capetelor noastre. Nu vă temeți când sunteți puțini și disprețuiți, căci vouă v-a făgăduit Hristos Împărăția. Nu vă temeți, căci Hristos a înviat și El este Mântuitorul și Judecătorul!”.

Textul integral aici.

Foto credit: Basilica.ro


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente