„Să ne iubim unii pe alții așa cum ne-au iubit părinții și strămoșii noștri” – PS Macarie

În  a treia zi de Paști, Preasfințitul Macarie a oficiat Sfânta Liturghie în Paraclisul Episcopal din cadrul Centrului Eparhial din Stockholm şi a botezat al cincilea copilaș al unei tinere familii credincioase din comunitate. Cu acest prilej, ierarhul a adresat un mesaj românilor legat de sărbătorirea Centenarului Unirii.

„Pentru noi, împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918 trebuie să fie nu doar un prilej de bună cinstire a jertfei înaintașilor noștri, nu doar un prilej de evocări istorice solemne, ci mai ales un prilej de trezire duhovnicească”, a spus Preasfinţia Sa.

„Misiunea noastră este să contribuim la recuperarea fiilor și fiicelor care se simt abandonați de patrie, să contribuim la dezmeticirea din letargia care a cuprins neamul, să retrezim dragostea de țară și încrederea în destinul nostru colectiv. Fără astfel de simțăminte, o țară nu poate exista. O țară există doar în măsura în care inimile celor care o compun bat pentru ea”, a explicat Părintele Episcop.

În finalul predicii sale, ierarhul a îndemnat: „Să recâștigăm, așadar, inimile fraților noștri. Să ne iubim unii pe alții, așa cum ne-au iubit părinții și strămoșii noștri, care ne-au lăsat o moștenire de cinste, plătită cu sânge”.

După mai multe vizite pastorale în comunitățile românești din Groenlanda și nordul extrem al Norvegiei, luni, 9 aprilie 2018, în a doua zi de Paști, Preasfințitul Părinte Macarie a vizitat credincioşii din Copenhaga, Danemarca.

Cu acest prilej Părintele Episcop a săvârșit Sfânta Liturghie, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cadrul slujirii euharistice a fost botezat tânărul Vicențiu Gabriel.

Foto Credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente