Să ne eliberăm de formalism și să punem accentul pe esențial – Arhiepiscopul Ciprian

„Prin închinarea în duh și în adevăr, Mântuitorul a vrut să spună că ar trebui să ne eliberăm de formalism și să punem accentul pe esențial care constă în legătura duhovnicească a omului cu Dumnezeu prin rugăciune curată, smerită, întemeiată pe credință și iubire în numele lui Hristos”, a spus duminică Arhiepiscopul Ciprian. 

În Duminica Samarinencei, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a oficiat Sfânta Liturghie la biserica „Adormirea Maicii Domnului” și „Intrarea Domnului în Ierusalim” din satul Cârlomănești, județul Buzău.

Sfânta Liturghie a fost precedată de sfinţirea picturii bisericii de către Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Ierarhul a apreciat eforturile comunităţii pentru ridicarea acestei biserici, afirmând: „V-ați învrednicit să construiți aici o bisericuță în care vă puteți închina în duh și în adevăr lui Dumnezeu-Tatăl, lui Dumnezeu-Fiul și lui Dumnezeu-Sfântul Duh, Treimea cea deoființă și nedespărțită Care ne ocrotește, inspiră, ajută, luminează și ne dăruiește bucurie și fericire în Împărăția cerurilor”. 

Biserica Parohiei Cârlomănești a fost ridicată între anii 2004-2009, prin strădania părintelui Vasile Cătuneanu, cu sprijinul enoriașilor și al autorităților locale.

Pictura sfântului lăcaș a fost realizată în tehnica frescă, în perioada 2013-2018, de pictorul bisericesc Rădița Dinu.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente

25 de citate pro-viață de la Patriarhul Daniel

În preajma Bunei Vestiri, când sărbătorim Întruparea Mântuitorului în pântecele Fecioarei Maria și participăm la marșurile pentru viață organizate în numeroase localități din România și Republica Moldova, Basilica.ro prezintă 25 de citate pro-viață de la…