Să ne eliberăm de formalism și să punem accentul pe esențial – Arhiepiscopul Ciprian

„Prin închinarea în duh și în adevăr, Mântuitorul a vrut să spună că ar trebui să ne eliberăm de formalism și să punem accentul pe esențial care constă în legătura duhovnicească a omului cu Dumnezeu prin rugăciune curată, smerită, întemeiată pe credință și iubire în numele lui Hristos”, a spus duminică Arhiepiscopul Ciprian. 

În Duminica Samarinencei, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a oficiat Sfânta Liturghie la biserica „Adormirea Maicii Domnului” și „Intrarea Domnului în Ierusalim” din satul Cârlomănești, județul Buzău.

Sfânta Liturghie a fost precedată de sfinţirea picturii bisericii de către Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Ierarhul a apreciat eforturile comunităţii pentru ridicarea acestei biserici, afirmând: „V-ați învrednicit să construiți aici o bisericuță în care vă puteți închina în duh și în adevăr lui Dumnezeu-Tatăl, lui Dumnezeu-Fiul și lui Dumnezeu-Sfântul Duh, Treimea cea deoființă și nedespărțită Care ne ocrotește, inspiră, ajută, luminează și ne dăruiește bucurie și fericire în Împărăția cerurilor”. 

Biserica Parohiei Cârlomănești a fost ridicată între anii 2004-2009, prin strădania părintelui Vasile Cătuneanu, cu sprijinul enoriașilor și al autorităților locale.

Pictura sfântului lăcaș a fost realizată în tehnica frescă, în perioada 2013-2018, de pictorul bisericesc Rădița Dinu.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente