Să ne depărtăm de întuneric și să fim fii ai luminii – PS Timotei Prahoveanul

Cu prilejul sfințirii bisericii prahovene din localitatea Meri, ctitoria fraților greci Xenocrat, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a îndemnat pe credincioși să „scoată întunericul din viața lor” pentru a deveni „fii ai luminii”.

După slujba de sfințire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie. În cuvântul rostit duminică, 2 iunie 2019, Preasfinția Sa a evidențiat credința orbului din naștere.

PS Timotei Prahoveanul a afirmat faptul că există „o lumină a ochilor prin care putem vedea exteriorul dar există și o vedere lăuntrică”.

În acest sens, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a evocat personalitatea părintelui Teofil Părăian, care „avea o altfel de vedere, chiar dacă nu vedea cu ochii aceștia trupești”. Părintele Teofil a viețuit aproximativ 50 de ani la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, vorbind credincioșilor despre „lumina lui Hristos care luminează tuturor”.

În finalul omiliei rostite cu prilejul sfințirii bisericii prahovene Meri, ierarhul a afirmat că mesajul evangheliei care s-a citit este „să umblăm stăruitor ca niște fii ai luminii”.

În semn de apreciere pentru activitatea desfășurată la Parohia Meri, părintele paroh a fost hirotesit iconom stavrofor.

Biserica din localitatea Meri a fost construită între 1857-1860 de frații Xenocrat, originari din Grecia.

Ca urmare a ultimelor evenimente datorate ploilor abundente, PS Timotei Prahoveanul a îndemnat credincioșii să participe la colecta pentru persoanele afectate de inundații din Județul Prahova.

Foto credit: Trinitas TV/ Bogdan Radu

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Recomandări pentru pelerini

Vineri, odată cu procesiunea Calea Sfinților, începe cel mai mare pelerinaj anual din capitală. Zeci de mii de credincioși din toată țara se vor îndrepta către Dealul Patriarhiei pentru a cinsti moaștele Sfântului Dimitrie cel…