Să ne depărtăm de întuneric și să fim fii ai luminii – PS Timotei Prahoveanul

Cu prilejul sfințirii bisericii prahovene din localitatea Meri, ctitoria fraților greci Xenocrat, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a îndemnat pe credincioși să „scoată întunericul din viața lor” pentru a deveni „fii ai luminii”.

După slujba de sfințire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie. În cuvântul rostit duminică, 2 iunie 2019, Preasfinția Sa a evidențiat credința orbului din naștere.

PS Timotei Prahoveanul a afirmat faptul că există „o lumină a ochilor prin care putem vedea exteriorul dar există și o vedere lăuntrică”.

În acest sens, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a evocat personalitatea părintelui Teofil Părăian, care „avea o altfel de vedere, chiar dacă nu vedea cu ochii aceștia trupești”. Părintele Teofil a viețuit aproximativ 50 de ani la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, vorbind credincioșilor despre „lumina lui Hristos care luminează tuturor”.

În finalul omiliei rostite cu prilejul sfințirii bisericii prahovene Meri, ierarhul a afirmat că mesajul evangheliei care s-a citit este „să umblăm stăruitor ca niște fii ai luminii”.

În semn de apreciere pentru activitatea desfășurată la Parohia Meri, părintele paroh a fost hirotesit iconom stavrofor.

Biserica din localitatea Meri a fost construită între 1857-1860 de frații Xenocrat, originari din Grecia.

Ca urmare a ultimelor evenimente datorate ploilor abundente, PS Timotei Prahoveanul a îndemnat credincioșii să participe la colecta pentru persoanele afectate de inundații din Județul Prahova.

Foto credit: Trinitas TV/ Bogdan Radu

Comentarii Facebook


Știri recente