„Să ne cunoaștem credința” la Reșița

Ultima etapă din seria de concursuri și întâlniri interactive derulate sub deviza „Să ne cunoaștem credința” organizate de Episcopia Caransebeșului a avut loc vineri, 17 ianuarie, la Reșița. Întâlnirea a fost găzduită de Școala Gimnazială nr. 2 din municipiu și a reunit 23 de elevi din clasele gimnaziale, coordonați de doamna profesoară de religie Mirela Stamatin și de părintele Sevastian – Mihail Pană de la Parohia „Sf. Ier. Iosif cel Nou de la Partoș”. A fost prezentă și o delegație a Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, condusă de părintele inspector Mihai Ciucur, după cum ne-a transmis Darius Herea.

În prima parte a întâlnirii cei prezenți au participat la un concurs pe teme religioase sub forma unor întrebări tip grilă și a unui eseu despre Taina Sfintei Spovedanii. Juriul, format din cadre didactice de specialitate, a apreciat nivelul foarte bun de cunoștințe al elevilor și a desemnat drept câștigători pe următorii participanți: Bodea Livia – locul I, Floare Andreea – locul II și Ciobanu Elena – locul III. Aceștia, alături de câștigătorii concursurilor din celelalte orașe participante la proiect, vor participa la o tabără ortodoxă de creație oferită gratuit de Episcopia Caransebeșului, în perioada 3-7 februarie 2014.

Au urmat apoi, în cea de-a doua parte a întâlnirii, discuții interactive purtate de către elevii participanți cu organizatorii, în cadrul cărora s-au dezbătut teme de interes pentru generația tânără. Cei prezenți au completat, de asemenea, chestionare menite să le cunoască mai bine preocupările, așteptările și nevoile specifice vârstei, în cadrul proiectului „Împreună pentru copiii nostri” care stă la baza strategiei de misiune cu tinerii a Episcopiei Caransebeșului.

Reprezentantul Centrului Eparhial a subliniat în final că „rolul principal al acestor întâlniri este crearea unor nuclee de tineri și copii care să desfășoare diverse activități cu caracter duhovnicesc în tinda bisericii, în scopul apropierii lor de Hristos și de bucuriile celel adevărate pe care le oferă trăirea după voia lui Dumnezeu”. Un astfel de nucleu de tineri există deja la Reșița, este vorba de Centrul de tineret Reșița Montană, astfel că se intenționează dezvoltarea și chiar extinderea acestui nou concept la nivelul municipiului reședință de județ, dar și în celelalte orașe ale județului.

Prima parte a proiectului cadru „Tineri în Biserică” derulat de Episcopia Caransebeșului se va încheia sâmbătă 25 ianuarie, odată cu premierea câștigătorilor tuturor concursurilor „Să ne cunoaștem credința” organizate la Reșița, Oravița, Bocșa și Moldova Nouă de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente