Să ne apropiem și mai mult de Dumnezeu: Episcopul Oradiei, la început de post

Biserica a rânduit, în fiecare an, mai înainte de sărbătoarea Sfintei Marii Mari, un post în care, înfrânându-ne de la anumite alimente, de la păcate și de la gândurile cele rele, să ne apropiem și mai mult de Dumnezeu, bucurându-ne de ajutorul oferit de Preasfânta Fecioară Maria, a evidenţiat Episcopul Sofronie în predica rostită duminică în Oradea.

Ierarhul a explicat că în drumul pământesc înspre Împărăţia lui Dumnezeu nu suntem singur, ci avem ajutor din partea Mântuitorului Hristos şi a Maicii Sale.

„În mod discret, Domnul Iisus Hristos este alături de noi și ne ajută la purtarea Crucii. Dar mai avem un ajutor foarte prețios, la fel de discret, subtil, delicat și diafan, ajutorul Maicii Domnului, Maica duhovnicească a creștinului iubitor de Hristos”.

Preasfinţitul Părinte Sofronie a liturghisit duminică la Biserica Sf. Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir din Oradea. Piatra de temelie pentru lăcaşul de cult a fost aşezată în anul 2008. Proiectul a fost executat după modelul bisericii Panagia ton Chalkeon din Tesalonic, Grecia, biserică construită în anul 1070.

În prezent se află în execuție pictura interioară a sfântului lăcaș.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente