Să-l rugăm pe Sfântul Ilie să ne dăruiască pace în suflete, i-a îndemnat IPS Irineu pe credincioşii prezenţi la Hramul Mănăstirii Dobriţa

IPS Irineu a slujit la hramul Mănăstirii Dobriţa

Sfinţii rămân pentru noi modele de vieţuire în Dumnezeu. Exemple de oameni ca şi noi, dar care şi-au răstignit patimile, ispitele şi toată întinăciunea, pentru a se înfăţişa înaintea lui Dumezeu ca locaşuri sfinte în care Duhul Sfânt să se sălăşuiască, a spus ieri Mitropolitul Olteniei credincioşilor prezenţi la hramul Mănăstirii Dobriţa.

În omilia rostită cu prilejul sărbătorii prorocului din Tesba Galadului, Ierarhul a evidenţiat că se cuvine să-l rugăm pe Sfântul Ilie să ne întărească în tot ceea ce este bun şi folositor, să ne dăruiască pace în suflete şi ploaie la timp pentru ogoare, să ne ajute în sporirea credinţei, a dragostei şi a râvnei pentru fapta cea bună, spre slava lui Dumnezeu şi mântuirea sufletelor noastre

Cuvintele au fost adresate de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu cu prilejul slujirii la hramul mănăstirii Dobriţa. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară al mănăstirii.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic al Catedralei mitropolitane „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova, informează Pr. Gheorghe Cioiu şi Gabriela Firu de la Biroul de Presă al Eparhiei.

La finalul slujbei, Mitropolitul Olteniei a vorbit despre viaţa, personalitatea şi modelul de credinţă pe care îl reprezintă Sfântul Slăvit Prooroc Ilie Tesviteanul pentru toţi credincioşii. Ori de câte ori îi cinstim pe sfinţi, Îl cinstim pe Însuşi Dumnezeu, a evidenţiat Ierarhul.

În această sfântă mănăstire, un loc ce oferă o minunată privelişte, avem impresia că ne aflăm pe Muntele Carmel, acolo unde Sfântul Prooroc Ilie, cu rugăciune fierbinte, a chemat puterea lui Dumnezeu spre a dovedi credinţa cea adevărată în faţa poporului israelit. Şi Dumnezeu i-a ascultat rugăciunea lui, aşa cum şi noi avem nădejdea că rugăciunile noastre vor fi ascultate având în el mijlocitor bine plăcut înaintea Domnului. 


Aşezământul monahal de la Dobriţa a fost ridicat între anii 2005 – 2008, pentru a deservi îndeosebi nevoile spirituale ale pacienţilor cu afecţiuni pulmonare de la Spitalul de pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, la iniţiativa părintelui ieromonah Irineu, cu sprijinul Consiliului Judetean Gorj şi al Mitropoliei Olteniei.

Slujba de târnosire a bisericii, care a primit şi hramul “Naşterea Maicii Domnului”, a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, la 20 iulie 2010. Într-un timp foarte scurt, sfântul locaş a devenit loc de pelerinaj pentru mulţi credincioşi care apreciază în mod deosebit frumuseţea bisericii de aici, construită în totalitate din lemn, în stil maramureşan, precum şi zona de un pitoresc aparte.

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…