Să-L lăsăm pe Hristos să ne arate cum vede El lumea: Mitropolitul Iosif la începutul postului

„Să-L lăsăm pe Hristos să ne arate cum vede El lumea, cum Îl vede pe aproapele nostru şi pe fiecare dintre noi şi să-L lăsăm să privească El prin ochii noştri”, îndeamnă Mitropolitul Iosif în mesajul transmis la începutul Postului Naşterii Domnului.

Ierarhul încurajează ca efortul din timpul perioadei de postire să nu fie numai unul alimentar, ci să activeze toate simţurile.

„Să ne rupem de tot ce eram înainte, pentru a deveni mai conştienţi de întâlnirea noastră cu Hristos, mai conştienţi de viaţa noastră, de ceea ce aşteaptă Hristos de la noi”.

Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale menţionează un lucru „de căpătâi” în post: „Să ne obişnuim să tăcem mai mult în zilele acestea, să tăcem acasă la noi, să nu ne încărcăm cu toate informaţiile, să nu căutăm să aflăm cât mai multe lucruri”.

„Este bine să nu transmitem mai departe de la unul la altul vorbele rele, cuvântul distrugător. Ceea ce am auzit în dreapta, spun în stânga. Sau ce mi se pare mie drept sau adevărat o spun fără să verific mai înainte adevărul spuselor”, explică Mitropolitul Iosif.

„Cât încă viaţa noastră mai ţine, să ne străduim să facem cum a făcut şi face Hristos pentru noi, nu numai până la sfârşitul vieţii noastre, ci până la sfârşitul vremurilor”, afirmă Înaltpreasfinţia Sa.

Foto credit: Basilica.ro


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente