„Să-L căutăm pe Dumnezeu şi sufletul nostru nu va şti ce este tristeţea” – Episcopul Antonie

„Ataşarea de cele materiale aduce tristeţe în sufletul omului. Bucuriile vin doar de la Dumnezeu, care este izvorul luminii, păcii şi liniştii sufleteşti. Să-L căutăm pe Dumnezeu şi sufletul nostru nu va şti ce este tristeţea”, a spus duminică Episcopul Antonie de Bălţi.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie la biserica „Acoperemântul Maicii Domnului” din oraşul Donduşeni, informează Mitropolia Basarabiei.

Întrucât suntem în perioada Postului Naşterii Domnului, Episcopul i-a îndemnat pe credincioşii prezenţi să aducă sub formă de daru Pruncului Iisus „credinţa noastră şi faptele bune”.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ales pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Antonie Telembici în postul vacant de episcop vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului cu titulatura Antonie de Orhei.

Hirotonia a avut loc în data de 24 mai 2014, în cadrul Sfintei Liturghii oficiată în Catedrala Patriarhală din București. Sfânta Liturghie și hirotonia au fost oficiate de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, împreună cu mai mulţi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În data de 24 mai 2018 a fost ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în demnitatea de Episcop de Bălți.

Foto Credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente