Să întâmpinăm Anul Nou cu rugăciune stăruitoare: Pastorala Episcopului Australiei și Noii Zeelande

În Pastorala sa de Crăciun, Preasfințitul Părinte Mihail îi îndeamnă pe credincioși să întâmpine Noul An cu rugăciune stăruitoare.

„Putem spune că, prin venirea lui Hristos în lume, Împărăția lui Dumnezeu s-a deschis lumii”, scrie ierarhul.

Dar, adaugă el, „este important de subliniat că Împărăția lui Dumnezeu se trăiește în Biserică. Biserica este corabia iubirii și a vieții, este zidirea cea nouă în care dobândim mântuirea și unde are loc înnoirea lumii ( II Cor. 5,17), pentru că Ea își are obârșia în Dumnezeu și calea Ei este spre Dumnezeu.”

„Eliberarea de legea morții – (și aici este vorba de moartea sufletească), se face în Biserică pentru că aici, prin Sfintele Taine omul se înnoiește și dobândește viața veșnică”, continuă Preasfinția Sa.

„Pentru aceasta este nevoie de multă rugăciune, care este o faptă a libertății. Prin rugăciune omul intră în comuniune cu Dumnezeu și se unește cu El. Rugăciunea din biserică, care se face în cadrul cultului public trebuie continuată sau prelungită în familie și în chilia personală.”

„Omul rugător este smerit, nu se ceartă cu aproapele, caută dreptatea și pacea, caută liniștea, nu clevetește și vorbește măsurat și în adevăr”, amintește episcopul românilor ortodocși din Australia și Noua Zeelandă.

„Rugăciunea, după învățătura creștină este maica virtuților. Mântuitorul însuși S-a rugat și ne-a dat Rugăciunea Domnească (Mt.6,9-13); pe ucenici îi învăța să se roage stăruitor și necontenit (Lc.18,1-8); apoi tot El ne învață, zicând: «cereți și vi se va da, căutați și veți afla, bateți și vi se va deschide» (Mt.7,7).”

„Frați creștini, Anul Nou – 2023 în care vom intra, să îl întâmpinăm cu rugăciune stăruitoare. Din nefericire, Evanghelia Crăciunului se vestește într-o lume neliniștită și îngrijorată de amenințarea armelor, unde neînțelegerile și patimile egoiste de stăpânire și dorința de putere a unora produc conflicte, tensiuni, durere și în unele locuri, moarte”, remarcă Preasfințitul Părinte Mihail.

„Pentru toți să ne rugăm Pruncului Iisus născut în ieslea Betleemului și adăpostit în Peștera săracă și rece, împreună cu Sfânta Sa Maică și cu Dreptul Iosif. Închinându-ne cu smerenie Mântuitorului nostru, să Îl rugăm să ne ocrotească pe toți, să ne lumineze viața.”

„Plecând genunchii noștri să îl rugăm pe Domnul ca să ne dea putere în lucrarea cea mântuitoare și biruință asupra păcatului, a potrivnicilor și a ispitelor, mărturisind cu credință puternică: «Hristos se naște, slăviți-L! Hristos din ceruri, întâmpinați-L! Hristos pe pământ, înălțați-vă!»”, mai scrie Părintele Episcop.

Preasfinția Sa își încheie epistola către credincioși cu „urări de sănătate și mântuire, bucurie sfântă, pace sufletească, ajutor de la Domnul și împlinirea bunelor dorințe”.

Sursa foto: Episcopia Australiei și Noii Zeelande

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente