Să încercăm toată viața să fugim de păcate: îndemnul de Paşti al PS Lucian

Episcopul Lucian al Caransebeşului a oficiat Sfânta Liturghie în a doua zi de Paşti la biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Reșița.

Îndemnul central al predicii Preasfinţiei Sale a fost acela de a ne concentra eforturile în a ne feri de păcat.

„Suntem datori ca în aceste zile, dar și în cealaltă vreme a vieții noastre să călcăm pe urmele Domnului, să fim și să rămânem fii ai Învierii Lui și să fugim de păcate și de diavol”.

„Să încercăm să fim drepți și să practicăm sfintele virtuți ale desăvârșirii, permanent să batem cu mâinile virtuților la porțile scripturilor și să înțelegem că pentru noi și pentru a noastră mântuire Hristos a fost răstignit, a murit pe Cruce și a înviat, dăruindu-ne tuturor viață veșnică”.

„Se cuvine ca în aceste zile să ne veselim duhovnicește, iar toată viața să încercăm să fugim de păcate, fărădelegi, patimi și de toate răutățile”, a afirmat Episcopul.

Scurt istoric

Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Reșița, se află în Centrul Civic și a fost construită în anul 1872, fiind singura biserică din sud-vestul țării care în anul 1985 a fost translatată pe o distanță de 55 metri și înconjurată de blocuri.

Deși de reșițeni este cunoscută ca Biserica „Pătru Iacob”, totuși, ocrotitorii acesteia și ai parohiei aferente sunt Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente