Să folosim această perioadă deosebită pentru întoarcerea noastră la Dumnezeu – PS Varlaam Ploieşteanul

Credincioşii care au participat duminica aceasta la slujba de la Patriarhie au avut bucuria de a se ruga împreună cu PS Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal. Ierarhul a oficiat în 12 februarie 2017 Sfânta Liturghie, slujind împreună cu preoţii şi diaconii Catedralei Patriarhale, potrivit Radio Trinitas.

În omilia sa, Părintele Episcop a transmis credincioşilor mesajul cel mai preţios al pasajului biblic citit: suntem chemați și așteptați de Dumnezeu pentru a ne mărturisi păcatele și îndrepta viaţa.

Această pildă pe care am auzit-o este un îndemn firesc ca şi noi, după exemplul fiului risipitor, să folosim acest timp deosebit din timpul anului bisericesc ca pe un timp al întoarcerii noastre la Dumnezeu, a îndemnat Preasfinţia Sa.

Este o perioadă în care şi noi trebuie să ne înfruptăm din jertfa viţelului cel îngrăşat, adică din Trupul şi Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos oferit nouă la Sfânta Liturghie în taina Sfintei Euharistii, a adăugat Episcopul vicar patriarhal.

Răspunsurile liturgice la Slujba Utreniei au fost date de Grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale, iar la Sfânta Liturghie de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente