Să biruim păcatul, să-I cerem lui Dumnezeu să ne ajute – Episcopul Timotei

În Duminica a 5-a din Postul Mare, Episcopul Timotei al Spaniei și Portugaliei a oficiat Sfânta Liturghie în Paraclisul Mănăstirii ortodoxe din Cenicientos. La slujbă a participat și Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu vicar al Eparhiei.

În predica rostită, Episcopul Timotei a prezentat aspectele principale din viața Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, după care a oferit un răspuns la întrebarea care se află pe buzele creștinilor în această perioadă de pandemie: de ce nu putem intra în biserici.

„Tocmai din cauza păcatelor noastre”, a spus ierarhul care apoi a îndemnat: „să ne venim în simțiri duhovnicești și să ne rugăm în pustia caselor noastre unde suntem retrași, precum demult sfinții Părinți retrași în pustnicie”.

În acest context, Părintele Episcop a reamintit că trebuie să ne dorim mântuirea. Iar dacă ne dorim acest lucru, „vom lupta pentru ea”.

Un pas esențial în drumul spre mântuire, explică ierarhul, este conștientizarea stării de păcătoșenie.

„Să-I cerem lui Dumnezeu să ne ajute să biruim păcatul”, a îndemnat Episcopul Spaniei și Portugaliei în încheierea predicii sale.

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Comentarii Facebook


Știri recente