„Să aveţi încredere în Dumnezeu”: Arhiepiscopul Irineu către tinerii din tabăra de la Mănăstirea Oaşa

Cei peste 200 de tineri participanţi la Tabăra Internaţională de la Mănăstirea Oaşa l-au ascultat vineri, în încheierea evenimentului, pe Arhiepiscopul Irineu care le-a oferit mai multe sfaturi duhovniceşti.

„Să aveți încredere în Dumnezeu, celebrați darul vieții și încercați să vă păstrați făgăduințele baptismale, comportându-vă ca fii al luminii pentru ca cei necredincioși și ignoranți, văzându-vă pe voi, să-L accepte pe Hristos și să urmeze calea de aur a Evangheliei”, a spus Înaltpreasfinţia Sa după Sfânta Liturghie oficiată în altarul de vară al Mănăstirii Oașa, cu prilejul hramului.

Ierarhul i-a îndemnat să lupte şi să trăiască „cu inteligență și cu înțelepciune”. În acest sens, le-a menţionat trei atitudini vitale pentru viaţa duhovnicească, scrie site-ul oficial al Eparhiei Alba Iuliei.

„Să nu dramatizați niciodată văzându-vă fragili sau căzuți în greșeli. Însă, să învățați din căderi pentru a putea preveni erorile ulterioare”.

„Să începeți mereu ca după fiecare greșeală să vă ridicați așa cum ne arată Sfinții Părinți: «Ai căzut, ridică-te! Ai căzut iarăși, ridică-te iarăși!». Să vă amintiți că maturizarea duhovnicească se realizează cu răbdare menținând o legătură constantă și sinceră cu Dumnezeu”.

„Cultivați-vă idealurile la momentele potrivite și dedicați în fiecare zi un spațiu interiorității voastre, fiorului lăuntric, și iubirii față de aproapele”, a explicat Părintele Arhiepiscop.

Ajunsă la cea de-a doua ediție în acest an, tabăra a primit tineri din diaspora românească, din țări precum: Anglia, Irlanda, Germania, Luxemburg, Austria, Franța, Belgia, Elveția, Cehia, Italia, Spania, Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, Republica Moldova, dar și din România.

Timp de 10 zile, tinerii s-au străduit să se integreze în programul mănăstirii, participând zilnic la Sfânta Liturghie, la activitățile gospodărești, la conferințe și dialoguri duhovnicești.

Foto Credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente