S-au împlinit 64 de ani de la aducerea la Mănăstirea Ghighiu a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Siriaca”

În urmă cu 64 de ani, a fost adusă la Mănăstirea Ghighiu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Siriaca” de către de PS Vasile Samaha de Serghiopolis din Patriarhia Antiohiei şi a Întregului Orient.

De-a lungul timpului, numeroși credincioși care s-au rugat Maicii Domnului aducând cinstire icoanei de la Mănăstirea Ghighiu au mărturisit că au primit ajutor grabnic, vindecări și întărire în credință.

De aceea, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis în data de 15 februarie 2018 trecerea în calendar a sărbătorii „Cinstirea Icoanei Maicii Domnului Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu” cu zi de cinstire anuală în Vinerea Luminată, de Izvorul Tămăduirii. Prima sărbătoare a fost în anul 2019.

Icoana Maicii Domnului – Siriaca, pictată pe lemn de santal, datează din secolul al 16-lea și a fost adusă la Mănăstirea Ghighiu în 1958 de PS Vasile Samaha de Serghiopolis din Patriarhia Antiohiei şi a Întregului Orient. Istoricul integral, aici.

Mănăstirea Ghighiu se află la o distanţă de aproximativ 5 km de oraşul Ploieşti şi este una dintre puţinele vetre monahale care au ca hram Izvorul Tămăduirii.

Foto credit: Basilica.ro

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente