S-a întrunit Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Bucureștilor

Membrii Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor s-au întrunit sâmbătă, 26 ianuarie 2013, în ședință, în Sala Sinodală a Reședinței patriarhale. În cadrul acesteia a fost prezentat Raportul-sinteză al activităților arhiepiscopiei din anul 2012, a fost analizată și evaluată activitatea pe comisii, au fost aprobate rapoartele comisiilor și au fost stabilite prioritățile pentru anul 2013.

Lucrările au fost precedate de un Te Deum oficiat în Catedrala patriarhală de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, la care au participat Preasfințiții Episcopi-vicari patriarhali Ciprian Câmpineanul și Varlaam Ploieșteanul, precum și membrii Adunării Eparhiale, clerici și mireni. Apoi, potrivit Ziarul Lumina, în Sala Sinodală au avut loc lucrările propriu-zise ale Adunării, sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în calitate de Arhiepiscop al Bucureștilor, la care au participat și Preasfințiții Ciprian Câmpineanul și Varlaam Ploieșteanul. După nominalizarea membrilor biroului Adunării Eparhiale și rostirea apelului nominal al membrilor, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a citit raportul-sinteză privind activitatea sectoarelor Arhiepiscopiei Bucureștilor din 2012, intitulat „Continuitate și înnoire misionară”.

În finalul cuvântului, Preafericirea Sa le-a mulțumit tuturor celor care au ajutat Arhiepiscopia Bucureștilor în lucrarea ei misionară anul trecut, cler și credincioși, persoane fizice, instituții de stat centrale și locale, ONG-uri și firme private.

După citirea raportului-sinteză, a fost evaluată pe comisii activitatea de anul trecut a eparhiei, fiind supuse ulterior votului rapoartele comisiilor și stabilite prioritățile pe 2013. Adunarea Eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei, formată din 30 de reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor mireni (10 preoți și 20 de mireni).

Comentarii Facebook


Știri recente