S-a încheiat proiectul educațional „Alege şcoala!”

Pe o perioadă de trei ani, Patriarhia Română, în parteneriat cu Fundația World Vision România, a derulat proiectul „Alege Școala!” în 7 comunități din județele Ialomița, Prahova și Constanța.

În cadrul unei festivității de închidere, la Medgidia, au fost evidențiate rezultatele proiectului.

„Alege Școala” s-a desfășurat în perioada 2018 – 2021 în localitățile Armășești, Drăgoești, Roșiori, Maia, Rădulești, Vălenii de Munte și Medgidia. 1036 de copii au beneficiat săptămânal de activități menite să îi dezvolte din punct de vedere educațional și spiritual.

Activitățile au fost de tip „Afterschool” (Școală după școală) cu educație remedială la limba română și matematică și activități non-formale de tip „Școala de Duminică”, susținute de preotul din fiecare comunitate, toate având ca obiectiv principal prevenirea abandonului școlar.

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj la acest moment festiv.

„La finalul celor trei ani de implementare, ne bucurăm să observăm progresul copiilor, dorința lor de cunoaştere şi efortul lor de a nu abandona școala”, a transmis Preafericirea Sa prin consilierul patriarhal Pr. Florin Marica.

În Medgidia, proiectul a fost implementat la Școala Gimnazială „Spiru Haret”, situată în zona marginală a orașului. Acolo locuiesc multe familii vulnerabile și o comunitate mare de romi.

Beneficiari ai proiectului pentru Medgidia au fost 344 copii (atât preșcolari cât și din ciclul primar și gimnazial) și 69 adulți (fără școală) încadrați în programul „A doua șansă”, program al Proiectului „Alege Școala”.

La evenimentul de la Medgidia, în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a fost prezent și Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului. Înaltpreasfinția Sa a spus că este fericit că a făcut parte și Medgidia din acest program.

„Acest program trebuie să se deruleze în continuare”, a spus ierarhul. „Să nu oprim acest program pentru că în fiecare an, fiecare generație are copii care au nevoie să fie susținuți”.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente