S-a încheiat cea de-a XVI-a ediție a Congresului Ecumenic Internațional de Spiritualitate Ortodoxă

La mănăstirea din Bose, în Italia, s-a încheiat astăzi, 21 septembrie, cea de-a XVI-a ediție a Congresului Ecumenic Internațional de Spiritualitate Ortodoxă. Ediția din acest an a început pe data de 18 septembrie și a avut ca temă „Paternitatea spirituală în tradiția ortodoxă”. Preafericitul Părinte Daniel, patriarhul BOR, a transmis un mesaj participanților la această conferință.

Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

La ediția din acest an a Congresului Ecumenic Internațional de Spiritualitate Ortodoxă sunt invitate personalități religioase marcante din Biserica Ortodoxă, Biserica Catolică și din Bisericile Reformate. Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim, a susținut referatul cu tema „Paternitatea spirituală și lumea contemporană”.

Conferința de anul acesta a fost dedicată memoriei Preasfințitului Părinte Emilianos Timiadis, Mitropolit de Silvyria, autorul unor numeroase cărți și articole despre teme privind viața sacramentală, pastorală, spiritualitatea ortodoxă, dialog ecumenic și monahism ortodox.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente