Patriarhia Rusiei | Sosirea Întâistătătorilor de Biserici Autocefale

Împlinirea a 100 ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă a Rusiei este marcată prin numeroase manifestări religioase și culturale, în perioada 29 noiembrie – 4 decembrie 2017. La acest eveniment important pentru poporul rus participă mai mulți Întâistătători de Bisericii Ortodoxe Autocefale.


Preafericitul Părinte Patriarh Teodor al Alexandriei a ajuns la Moscova în data de 1 decembrie. Pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, Patriarhul Alexandriei și a toată Africa a fost întâmpinat de:

  • Mitropolitul Arsenie de Istra, Viar patriarhal pentru orașul Moscova;
  • Mitropolitul Atanasie de Kyrene, Reprezentantul Patriarhiei Alexandriei în Patriarhia Rusiei;
  • Episcopul Leonid de Vladikavkaz și Alania;
  • Pr. Igor Yakimciuk, secretar relaţii Interortodoxe al Departamentului pentru Relații Externe Bisericești al Patriarhiei Moscovei.

Din delegația condusă de Patriarhul Alexandriei fac parte: Mitropolitul Serafim de Zimbabwe și Angola, și Mitropolitul Meletie de Cartagina.


Preafericitul Părinte Ioan, Patriarhul Antiohiei, a ajuns în capitala Rusiei în după amiaza zilei de 2 decembrie 2017.


Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al Ierusalimului, a ajuns la Moscova joi, 30 noiembrie 2017. Delegația Patriarhiei Ierusalimului a fost întâmpinată de: Mitropolitul Teodosie de Tambov și Rasskazovo şi Episcopul Tihon de Podolsk.

PF Teofil este însoțit de Arhiepiscopul Aristarh de Constantina, Secretarul Sinodului Patriarhiei Ierusalimului, Arhiepiscopul Teofilact de Iordan, Arhim. Ștefan, reprezentantul Patriarhiei Ierusalimului la Patriarhia Rusiei, și arhidiaconul Mark.


Preafericitul Părinte Irineu, Patriarhul Serbiei, a ajuns vineri, 1 decembrie, în capitala Rusiei. Din delegația Bisericii Serbiei face parte și Episcopul Irineu de Backa.

Patriarhul Serbiei a fost întâmpinat pe aeroportul din Moscova de Mitropolitul Alexandru de Bryansk şi Svensk, Episcopul Andrei de Ostrogozhsky şi Rossoshansky și Pr. Igor Yakimciuk, secretar relaţii Interortodoxe al Departamentului pentru Relații Externe Bisericești al Patriarhiei Moscovei.


Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a ajuns sâmbătă dimineaţa în capitala Rusiei. Aeronava care a purtat delegaţia Patriarhiei Române a aterizat pe aeroportul Internațional Sheremetyevo din Moscova în jurul orei 11:00 (ora Moscovei).

Părintele Patriarh Daniel a fost întâmpinat de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Rusiei formată din: Mitropolitul Veniamin de Orenburg și Episcopul Irineu de Orsk și Gai.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române este însoţit de:

  • IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei;
  • Pr. Michael Tiţa, Consilier Patriarhal;
  • Pr. Ştefan Ababei, Consilier Patriarhal,
  • Arhid. Maxim Ţifui, Consilier eparhial
  • Pr. Eugeniu Rogoti, traducător.

Alături de membrii delegaţiei se află mai mulţi reprezentanţi ai Centrului de Presă Basilica: Diac. Ionuţ Mavrichi de la Biroul de Presă al Patriarhiei Române, Aurelian Nicolae Iftimiu, Directorul Agenţiei de ştiri Basilica, Diac. Nicolae Sevastre, Trinitas TV, și Nicolae Robert de la Agenția de știri Basilica.


Preafericitul Părinte Hrisostom II, Arhiepiscop de Noua Justiniana şi al Întregului Cipru, a sosit vineri în Rusia. Din delegaţia Bisericii Cipriote fac parte: Mitropolitul George de Pafos, Mitropolitul Isaia de Tamassos și Orinis.

Delegația Bisericii Rusiei care l-a întâmpinat pe Primatul Bisericii Ciprului a fost condusă de: Mitropolitul Daniel de Arkhangelsk şi Kholmogory.


La sosirea pe aeroportul internațional Sheremetyevo, Preafericitul Părinte Anastasios al Albaniei a fost întâmpinat de o delegație a Bisericii Rusiei condusă de Mitropolitul Nicodim de Chelyabinsk şi Miass. Din delegația Bisericii Ortodoxe a Albaniei fac parte Mitropoliții Ioan de  Korçë și Natanaiel de Amanti.


Preafericitul Părinte Sava, Mitropolitul Varşoviei şi al întregii Polonii, a sosit la Moscova în data de 1 decembrie. Este însoțit de Arhiepiscopul Grigorie de Belskiy. Delegația Bisericii Rusiei care l-a întâmpinat pe Primatul Bisericii Poloniei a fost condusă de Mitropolitul Isidor de Smolensk și Dorogobuzh.


Preafericitul Părinte Rastislav, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Ţinuturile Cehiei şi din Slovacia, a sosit în Rusia în data de 1 decembrie 2017. Din delegație fac parte: Arhiepiscopul Mihail de Praga, Arhim. Serafim, rectorul Reprezentanței Bisericii Ortodoxe a Cehiei în Moscova, și Arhid. Maxim Durilla

Oaspeții au fost întâmpinați de Mitropolitul Serghei de Barnaul și Altai, Episcopul Paramon de Bronnitsy.


De asemenea, la manifestările din Patriarhia Rusiei participă: Mitropolitul Tihon al Americii (OCA), Mitropolitul Teodor de Tsukuni în calitate de reprezentant al Patriarhului Ilia al Georgiei, Mitropolitul Gavriil de Loveci, reprezentantul Patriarhului Neofit al Bulgariei, Mitropolitul Onufrie al Kievului și al întregii Ucraine și Mitropolitul Daniil de Tokyo și al întregii Japonii.

Foto credit: Patriarhia Rusiei

 

Comentarii Facebook


Știri recente