Rugăciuni pentru unitatea creștinilor în Italia

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a organizat luni, 24 ianuarie, în cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor și în contextul sărbătoririi zilei Unirii Principatelor Române un moment de întâlnire cu reprezentanții români ai Bisericii Catolice și cei ai Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, informează Biroul de presă al Episcopiei Italiei, citat de „Ziarul Lumina”.

‘Evenimentul a avut loc la Parohia ortodoxă română ‘Înălțarea Sfintei Cruci’ din Roma și a început cu slujba Vecerniei ortodoxe la prăznuirea Sfântului Ierarh Grigorie Teologul, la care au asistat invitații celor două comunități românești amintite, precum și reprezentanți ai autorităților civile românești pe lângă Sfântul Scaun și pe lângă statul italian’, a declarat părintele Ioan Lupășteanu, coordonatorul Sectorului de informare și mass-media al Episcopiei Italiei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…