Rugăciuni pentru persoanele afectate de incendiul de la clubul Colectiv din Bucureşti

La Alba Iulia a avut loc marţi, 03 noiembrie 2015, un eveniment în memoria tinerilor decedaţi în incendiul din clubul bucureştean Colectiv. Participanții, aproximativ 1000 de persoane, majoritatea elevi și studenți, au răspuns chemării publice a Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia, de a se ruga pentru victimele acestei tragedii.

Evenimentul a început la ora 19:00, în Catedrala Reîntregirii. În incinta lăcaşului de cult a fost oficiată, de către un sobor de cinci preoţi, o slujbă pentru pomenirea celor plecați dintre noi, dar şi pentru cei care suferă atât de mult în aceste zile, mulți dintre ei zbătându-se între viaţă şi moarte, în mai multe spitale. La slujbă au asistat, de asemenea, 15 preoţi şi cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, care, împreună cu participanţii, au îngenuncheat şi s-au rugat împreună pentru sufletele celor decedaţi în tragicul incendiu, dar şi pentru sănătatea celor răniţi.

„Ierarhul nostru, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, este alături de tinerii care au avut de suferit în regretatul eveniment din clubul Colectiv, unii dintre ei pierzându-şi viaţa, alţii fiind profund afectaţi fizic şi sufleteşte. Mai mult, Înaltpreasfinția Sa și-a exprimat solidaritatea sufletească cu familiile acestora, pe care le întăreşte cu cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos şi cu dragostea creştinească. De asemenea, se roagă ca Dumnezeu să îi binecuvânteze pe tinerii României și să îi ferească de ispite și primejdii”, a precizat Pr. Florin Croitoru, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Părintele Teofil Slevaş, Protoiereu al Protopopiatului Alba Iulia, a precizat în cuvântul de la finalul slujbei, că acest eveniment a transformat Catedrala Reîntregirii într-o catedrală iubirii, a durerii, dar şi a luminii.

Evenimentul a continuat cu un marș solemn, care a traversat parcul Cetății și a continuat până la Monumentul Eroilor de pe Bulevardul Transilvaniei. Coloana, care a pornit de la Catedrală, având în față zece tineri cu steaguri tricolore, a traversat o parte a orașului în tăcere, până la Monumentul Eroilor, participanții purtând lumânări aprinse în mâini.

Comentarii Facebook


Știri recente