Rugăciuni pentru făuritorii Unirii Principatelor Române la Paraclisul Episcopal din Giula – Ungaria

Ziua de 24 ianuarie a fiecărui an reprezintă o zi de mare sărbătoare, cu semnificații profunde, pentru toți românii, care la această dată sărbătoresc Unirea Principatelor Române Moldova și Țara Românească într-o singură ţară.

Urmând îndemnurilor adresate de Patriarhia Română către toți ierarhii și preoții din țară și din străinătate și la Paraclisul Episcopal cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” din Giula, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, împreună cu Părintele Visarion Tuderici, Secretarul Eparhial, a săvârșit slujba Parastasului pentru Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mitropoliții Nifon al Țării Românești și Sofronie Miclescu al Moldovei și pentru toți făuritorii Unirii Principatelor Române, precum și o slujbă de „Te Deum”, în semn de mulțumire pentru toate binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu asupra poporului român prin unirea lui într-o singură Țară, Românească și Ortodoxă.

Preasfinția Sa a subliniat în câteva cuvinte importanța acestei mari realizări și recunoștința pe care suntem datori să o avem, atât față de Bunul Dumnezeu, cât și față de realizatorii Unirii Principatelor, după cum aflăm de la Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Anterior, în locașul de cult a fost săvârșită și Sfânta Liturghie. La aceste momente de rugăciune au participat monahi și monahii de la Centrul Eparhial din Giula, dar și din părțile Bihorului, precum și credincioși din Micherechi.

În felul acesta, și românii din Ungaria s-au aflat în duh de comuniune cu românii din Țară și de Pretutindeni, întru cinstirea vrednicilor înaintași ai Poporului Român și a făuritorilor Unirii Principatelor Române, de la realizarea căreia se împlinesc acum 156 ani.

Comentarii Facebook


Știri recente