Rugăciuni pentru cei trecuţi prin „Fenomenul Piteşti”. Liturghie în paraclisul din incinta fostului penitenciar

19februarieslujbapenitenciarpitesti20

În Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, la Piteşti, au fost înălţate rugăciuni pentru cei încarceraţi în perioada comunistă la penitenciarul din municipiu, informează site-ul oficial al Eparhiei Argeşului şi Muscelului.

În paraclisul amenajat în fostul penitenciar, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, şi de Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărășanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

În omilia sa, Chiriarhul Eparhiei Argeșului și Muscelului a vorbit celor prezenți despre situația dificilă prin care au fost obligați să treacă cei care au îndrăznit să se opună ideologiei comuniste.

La slujbă au fost prezenţi şi membrii Organizației Tinerilor din Sibiu. Aceştia efectuează un periplu la fostele penitenciare comuniste pentru a cunoaşte o parte din chinurile prin care au trecut apărătorii ortodoxiei în această perioadă sumbră din istoria României.

Cei prezenți la slujbă au avut ocazia să viziteze temnițele în care au fost întemniţaţi cei peste 600 de studenții din întreaga țară. De asemenea, tinerii au aflat informaţii despre metodele de tortură folosite de Securitate şi au văzut condițiile în care au trăit deținuții.

***

Închisoarea construită între 1937-1941 a funcționat ca Penitenciar până în anul 1977.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente