Rugăciuni la mormântul Domnitorului Al. I. Cuza. Familia Regală a participat la slujba de pomenire oficiată de IPS Teofan

Evenimentele care au avut loc miercuri în Piața Unirii din Iași cu prilejul aniversării Unirii Principatelor au continuat cu rugăciuni pentru sufletul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza la mormântul acestuia de la Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi. Slujba de pomenire a fost oficiată de IPS Teofan în prezența membrilor Familiei Regale, potrivit doxologia.ro.

La Mănăstirea ieșeană Sfinții Trei Ierarhi se află mormântul domnitorului Al. Ioan Cuza și ale altor doi predecesori ai săi: Vasile Lupu și Dimitrie Cantemir.

După slujba de pomenire a avut loc ceremonia depunerii de coroane la mormântul lui Al. Ioan Cuza. În cuvântul adresat celor prezenți, IPS Teofan a recomandat urmarea pildei vieții celor pomeniți.

„Dăm slavă lui Dumnezeu pentru această sfântă zi în care ne-am rugat și aici, lângă mormintele a trei mari domnitori ai Moldovei, pentru odihna sufletelor lor, pentru tot ceea ce a reprezentat Alexandru Ioan I Cuza Voievod, dimpreună cu predecesorii săi, domnitorul Vasile Lupu și domnitorul Dimitrie Cantemir”.

Înaltpreasfinția Sa a pomenit împreună cu cei trei domnitori care „sunt la această mănăstire, întru așteptarea Învierii celei de veci”, pe Regele Mihai I și Regina Ana, despre care a spus că „au reprezentat pentru națiunea română de-a lungul vremii stâlpi de rezistență întru credință și atașament față de acest pământ”.

„Dumnezeu să-i odihnească pe toți în pace, iar noi, cei rămași în această lume, să avem puterea să ne lăsăm inspirați de frumoasa lor viață. Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, a adăugat la final Părintele Mitropolit.

Anterior acestui moment au fost rostite rugăciuni și au fost depuse coroane cu flori în omagiul Regelui Ferdinand I, realizatorul Mari Uniri de la 1918, la statuia acestuia de pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Foto credit: Tudorel Rusu / Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente