Rugăciuni la început de an bisericesc în Catedrala Patriarhală

Astăzi a început un an nou bisericesc. Cu acest prilej, după oficierea Sfintei Liturghii, părinții slujitori ai Catedralei Patriarhale, s-au rugat împreună cu credincioșii prezenți pentru un an binecuvântat și pentru început bun în lucrarea mântuirii.

Serviciile religioase din 1 septembrie 2017 au fost oficiate de preoții și diaconii Catedralei Sfinții Împărați Constantin și Elena sub conducerea Arhim. Clement Haralam, Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale.

Anul bisericesc începe în data de 1 septembrie deoarece, după tradiția moștenită din Legea Veche, în această zi Dumnezeu a început creația lumii. Potrivit Sfintei Tradiții, activitatea publică a Mântuitorului a debutat tot în această zi. În bisericile ortodoxe se oficiază slujbe de Te Deum.

Pe parcursul unui an bisericesc este rezumată lucrarea de mântuire, de la creație și până la sfârșitul lumii. Biserica Ortodoxă marchează aceste lucruri prin sărbătorile prăznuite în lunile de început și final de an.


Începe un an nou bisericesc. Pe parcursul lui rememorăm întreaga
lucrare de mântuire a omului


Tot în Catedrala de pe Colina Bucuriei, la primele ore ale dimineții, înainte de oficierea ceremonialului liturgic, preoții au rostit rugăciuni de călătorie pentru cu un grup de tineri din Arhiepiscopia Bucureștilor, care au plecat spre Iași, pentru a participa la Întâlnirea tinerilor ortodocşi din toată lumea.

După slujba de Te Deum au fost oficiate Agheasma mică și Taina Sfântului Maslu.

Foto credit Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…