Rugăciuni închinate Sfintei Parascheva în satul natal al Patriarhului Daniel

Mănăstirea Dobreşti, ctitoria Patriarhului Daniel, şi-a serbat luni hramul închinat Sfintei Parascheva în prezenţa a doi ierarhi români. Episcopul Siluan al Ungariei şi Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, PS Paisie, au oficiat Sfânta Liturghie în pridvorul lăcaşului de cult.

În omilia rostită, Preasfinţitul Părinte Siluan a evidenţiat viaţa plină de sfinţenie a Cuvioasei  Parascheva, care „prin rânva întru cele duhovnicești a dobândit darul Duhului Sfânt”.

La sărbătoarea hramului au participat numeroşi credincioşi, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul psaltic „Sf. Ierarh Nicolae”, dirijat de diac. dr. Ion-Alexandru Ardereanu.

Mănăstirea Dobreşti a fost înfiinţată în 9 iulie 2003 la iniţiativa Patriarhului Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

În semn de evlavie şi preţuire faţă de Sfânta Cuvioasă Parascheva, Părintele Patriarh Daniel a oferit în dar, odată cu înfiinţarea Mănăstirii Dobreşti, unul dintre veşmintele care a acoperit moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi.

Veşmântul este aşezat în biserica satului, într-o raclă din lemn de stejar, pe care este sculptat chipul Sfintei Cuvioase Parascheva, încadrat de motive florale.

Piatra de temelie a lăcaşului de cult a fost sfinţită în 23 octombrie 2005.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente