Rugăciuni înainte de întrunirea Adunării Naționale Bisericești: Slujba ceasurilor și Te Deum în Catedrala Patriarhală

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a oficiat o slujbă de Te Deum miercuri dimineață în Catedrala Patriarhală în prezența membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Rugăciunile au avut loc în deschiderea lucrărilor ședinței anuale a Adunării Naționale Bisericești.

Te Deum-ul a fost oficiat în cadrul Slujbei ceasurilor, întrucât a avut loc în prima zi aliturgică din perioada Triodului.

În continuare, organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române, format din aproximativ 150 membri – câte trei reprezentanți ai fiecărei eparhii, un cleric și doi mireni – s-au întrunit în Palatul Patriarhiei sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Slujba de Te Deum la deschiderea lucrărilor şedinţei Adunării Naţionale BisericeştiSlujba Ceasurilor de la Catedrala Patriarhală din București #LIVE #14februarie

Posted by TRINITAS TV on 13 Februarie 2018

Adunarea Națională Bisericească a aprobat raportul pentru anul 2017 întocmit de Consiliul Național Bisericesc și va formula propuneri pentru dezvoltarea activităților Bisericii.

Joi, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române se vor întruni în ședință de lucru.

Foto: Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente