Rugăciuni de mulțumire de ziua onomastică a Patriarhului Daniel

Patriarhul Daniel a participat luni la slujba de Te Deum oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, cu ocazia zilei onomastice a Patriarhului Daniel.

Preafericirea Sa sărbătorește anual ziua numelui în 17 decembrie, când Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Proroc Daniel.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Timotei a rostit un cuvânt prin care l-a elogiat pe Sfântul Proroc Daniel și i-a făcut câteva urări Patriarhului Daniel, cu ocazia onomasticii.

„Sunt sărbători care cinstesc pe oameni și oameni care cinstesc sărbătorile, iar una din acestea este cea de astăzi, prăznuită în Catedrala Patriarhală, pentru Arhipăstorul Bisericii care își cinstește protectorul”, a evidențiat ierarhul.

„Sunt 31 de ani și mai bine de când într-o seară de priveghere, un tânăr profesor de teologie primea tunderea în monahism și un nume nou, foarte asemănător cu cele purtate până atunci, pentru că dacă am scrie cuvintele Dan Ilie alături, le-am citi cu ușurință Daniel” a spus Episcopul vicar Timotei Prahoveanul.

Preasfinția Sa a menționat că numele Daniel „vine din istoria poporului ales și aduce aminte că Dumnezeu este judecătorul nostru” traducându-se prin „Dumnezeu este judecătorul meu sau Dumnezeu a făcut judecată”.

Preasfințitul Părinte Timotei a spus că Patriarhul, „începând cu anul 1990, pentru scrută vreme la Timișoara, apoi ani îndelungați la Iași și iarăși de ani îndelungați la București, a căutat să facă judecată dreaptă știind că Dumnezeu este judecătorul care judecă deasupra oamenilor și care poartă de grijă tuturor”.

„Să fiți iubit de Dumnezeu și să vă bucurați de daruri negrăite care vin de la El. Dorim să aveți ani binecuvântați și să vă bucurați de rodul lucrării Preafericirii Voastre„ a urat la final Episcopul vicar Timotei.

Patriarhul Daniel i-a mulțumit Preasfințitului Părinte Timotei și a evidenția că „numele de botez și de călugărie sunt daruri de la Dumnezeu, pentru că sfinții sunt în primul rând rugători pentru noi, iar în al doilea rând sunt sunt învățători pentru noi”.

La final, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a mulțumit tuturor celor prezenți atât pentru faptul că au venit la slujbă cât și pentru sprijinul acordat în lucrările Bisericii de-a lungul timpului.

Mai multe imagini în Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente