Rugăciuni arhiereşti la Hadâmbu şi Valea Budului

Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat duminică, 07 august 2016, Taina Sfântului Maslu la Mănăstirea Hadâmbu din judeţul Iaşi, informează site-ul doxologia.ro.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de pr. prof. dr. Nechita Vasile de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa.

Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă a mulţumit Preasfinţitului Părinte Calinic Botoşăneanul pentru bucuria făcută pelerinilor de a sluji Taina Sfântului Maslu, urmată de citirea rugăciunilor pentru ploaie.

Pelerinii din zona Bacăului s-au rugat alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în cadrul slujbei Sfântului Maslu, oficiată vineri, 5 august 2016, la Valea Budului.

Această seară de vineri a fost prima întâlnire, în spaţiul sacru al aşezământului monahal din apropierea Bacăului, din Postul Adormirii Maicii Domnului, la care ierarhul a participat dimpreună cu cei care au dorit să urce la „Meteora“ Bacăului.

Aşa cum a devenit obiceiul, în după-amiezile de vineri, pe durata celor patru posturi mari din timpul anului bisericesc, IPS Ioachim se roagă pentru cei bolnavi sufleteşte şi trupeşte, citeşte rugăciuni speciale de dezlegare pentru creştini, rostind cuvânt de învăţătură şi întărire în dreapta credinţă, a spus preotul Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

 

02

 

Comentarii Facebook


Știri recente