Rugăciunea rostită din inimă devine zid de apărare ce nu poate fi străpuns de săgeata înveninată a diavolului, spune IPS Irineu

Resfintire_dobrita-2

Pentru credincioşii din Parohia Dobriţa, Protoieria Târgu Jiu Nord, judeţul Gorj, ziua de duminică, 9 iulie, va rămâne înscrisă la loc de cinste în istoria localităţii.  IPS Părinte Mitropolit Irineu s-a rugat împreună cu membrii comunităţii, a oficiat slujba de resfinţire a Bisericii „Sfinţii Apostoli”, urmată de Sfânta Liturghie, informează Pr. Gheorghe Cioiu, Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

În cuvântul de învăţătură de la finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Olteniei a reiterat locul şi importanţa bisericii în viaţa unei comunităţi creştine şi a dezvoltat câteva din învăţăturile pericopei evanghelice din Duminica a V-a de după Rusalii („Vindecarea celor doi demonizaţi”, Matei 8, 28-34; 9,1).

Prin rugăciunile clerului şi credincioşilor, Biserica alungă duhurile necurate care ne fac rău, alungă primejdiile de tot felul, alină durerile, necazurile şi suferinţele din viaţa noastră, a evidenţiat Ierarhul.

Pentru a scăpa de uneltirile vrăjmaşului diavol este nevoie să ascultăm şi să punem în practică îndemnul Sfântului Apostol Iacov, care spune: «Staţi împotriva diavolului şi el va fugii de la voi» (Iacov 4,7). Dar cum poate omul să lupte împotriva duhurilor rele? Bineînţeles, că nu cu forţele proprii, ci cu armele pe care ni le dăruieşte Dumnezeu: rugăciunea, postul, mărturisirea păcatelor care curăţă, care scoate din interiorul nostru vicleşugul diavolesc, a transmis IPS Irineu.

Despre rugăciunea rostită din inimă, cu multă evlavie şi curăţie interioară, Înaltpreasfinţia Sa a spus că devine un adevărat zid de apărare, o platoşe ce nu poate fi străpunsă de săgeata înveninată a diavolului. Iar locul unde suntem cel mai bine protejaţi împotriva celui rău este biserica, această corabie la cârma căreia se află însuşi Mântuitorul Hristos.

Mitropolitul Olteniei a transmis celor prezenţi că textul evanghelic duminical ne îndeamnă să-L primim în casele, în inimile şi în vieţile noastre pe Mântuitorul Iisus Hristos.

Să nu ne arătăm nerecunoscători precum locuitorii din ţinutul Gadarei, care au refuzat darurile lui Dumnezeu. În felul acesta vom arăta că suntem vrednici fii şi moştenitori ai Împărăţiei cerurilor, oameni cu dragoste de Dumnezeu şi de semenii noştri aflaţi în suferinţe, necazuri şi nevoi”, a spus IPS Irineu.

În încheiere, Ierarhul i-a felicitat pe toţi cei care s-au ostenit la realizarea acestei sfinte lucrări şi s-a rugat Bunului Dumnezeu să le răsplătească însutit şi înmiit din darurile Sale cele bogate.

De altfel, pentru împlicarea deosebită în lucrarea de renovare şi înfrumuseţare a sfântului locaş, preotul paroh Vasile Adrian Mălăescu a primit rangul bisericesc de iconom stavrofor, iar mai multe persoane au primit Gramate chiriarhale de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei.

Biserica „Sfinţii Apostoli” din Dobriţa a fost ridicată, pe locul unei biserici mai vechi din lemn, între anii 1904 – 1907, de către vrednicul de pomenire preot Grigore Popescu.

 

Comentarii Facebook


Știri recente