Rugăciunea nu este un act magic: Arhiepiscopul Varsanufie

„Este esențial ca fiecare creștin să înțeleagă faptul că rugăciunea nu este un act magic, nici Dumnezeu nu este un mijloc de satisfacere automată a dorințelor omului”, a subliniat Arhiepiscopul Râmnicului în omilia rostită duminică în Călimăneşti.

Ierarhul a explicat că toate cererile legate de viața trupească a omului trebuie să fie încadrate în cele care privesc dobândirea mântuirii sau, cel puțin, să nu fie opuse acelora.

„Celui bun și iubitor de oameni nu Îi putem cere decât tot lucruri bune, care nu sunt opuse în nici un fel iubirii de oameni”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Arhiepiscopul Râmnicului a reamintit un cuvânt de-al Sfântului Nicodim Aghioritul care îndeamnă la o încredere mai mare în voinţa lui Dumnezeu decât propria voinţă: Gândul tău să fie a uni voința ta cu a lui Dumnezeu, nu a trage voința Lui la a ta.

„De ce? Voința ta, fiind întinată de iubirea de sine, deseori greșește și nu știe ce cere, dar voința lui Dumnezeu totdeauna este unită cu o negrăită bunătate și nu poate greși niciodată. Deci, ea este canonul și regina tuturor celorlalte voințe”, a evidenţiat ierarhul.

Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie a rostit predica la resfinţirea bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Călimăneşti. Slujba a avut loc duminică, 18 iulie.

Lucrările de restaurare au început în anul 2015 prin eforturile părintelui paroh Petre Iulian Lixandra.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente